Algemeen

Krijg inzicht in spiermassa en spierkwaliteit met een slimme weegschaal 

Als je bezig bent met gezonder eten, fitter worden, afvallen of juist op gewicht wilt blijven, kan het helpend zijn om een slimme weegschaal in huis te halen. Zo’n weegschaal zorgt er binnen no-time voor dat je weet hoe jouw gezondheid ervoor staat. Met een handige smartphone-app krijg je inzicht in je resultaten. Dit kan je goed motiveren om door te gaan en je doelen te behalen. 

Weet je niet precies hoe het komt dat je bijvoorbeeld niet afvalt? Of je wel voldoende beweegt en toch vet verliest? Of wil je direct een goede start maken met een gezonde leefstijl? Dan kan het handig zijn om een lichaamsanalyse weegschaal aan te schaffen. Zo weet je direct waar je aan toe bent en wat je eventueel nog moet aanpassen in je levensstijl.  

Welke waardes worden er gemeten? 

Er zijn verschillende slimme weegschalen te verkrijgen, bijvoorbeeld een segmentale meting weegschaal of een lichaamsanalyse weegschaal. Zo’n weegschaal geeft je inzicht in verschillende waardes. Hierbij kun je denken aan je lichaamsvetpercentage, spiermassa, lichaamswater, botmassa en Body Mass Index. 

 • Lichaamsvetpercentage
  Het lichaamsvet zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft, je gewrichten soepel kunnen blijven werken en het beschermt je inwendige organen. Heb je een teveel aan lichaamsvet? Dan kan dat ervoor zorgen dat je te maken krijgt met gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten.
 • Spiermassa
  De spiermassa geeft aan wat het totale gewicht aan spieren is. Neemt je spiermassa toe? Dan verbrand je sneller energie.
 • Lichaamswater
  Het lichaamswater is de gehele hoeveelheid aan vocht in je lichaam. Dit wordt uitgedrukt in procenten. Misschien heb je wel eens gemerkt dat je de ene dag meer weegt dan de andere dag. Dat geeft niets, op sommige dagen houd je gewoon wat meer water vast.
 • Botmassa
  De botmassa geeft aan wat het voorspelde gewicht aan botmineralen is.
 • Body Mass Index (BMI)
  De meeste mensen zullen dit kennen als BMI. Het laat de verhoudingen zien tussen je gewicht en je lengte. Een BMI tussen de 18,5 en 25 is een gezond BMI.

Wat heb je aan een slimme weegschaal? 

Goed, nu weet je wat een slimme weegschaal meet. Maar hoe kan dit helpen een gezondere leefstijl te creëren? Bij de meeste slimme weegschalen krijg je een handige smartphone-app. In die app zie je de resultaten van de metingen. Met de app kun je doelen bijhouden, bijstellen of nieuwe doelen stellen. Daarnaast kun je aan de hand van de gegevens je voedingspatroon en je trainingsschema aanpassen. Zo word jij de beste versie van jezelf!  

Geef een reactie