Algemeen

Hoe kies je de beste jas voor de koude maanden?

Een goede winterjas vinden is een moeilijke klus. De belangrijkste taak van een jas is om je warm te houden tijdens de koudste maanden van het jaar. Daarnaast wil je ook dat hij mooi, stijlvol en duurzaam is. Omdat het kopen van een kwaliteitsjas een dure investering is, koop je toch het liefst een jas die lang meegaat en ook nog past. Je kunt beter één dure jas kopen die perfect past dan drie goedkope waar je je niet prettig in voelt. In dit artikel vind je drie tips om de juiste winterjas te vinden die bij je persoonlijkheid past. Neem deze tips in gedachten, want je wilt geen verkeerde aankoop doen.

Van welk materiaal is de jas gemaakt?

Het is belangrijk dat de jas waterdicht en gemaakt is van de beste materialen. De binnenste laag van de jas heeft het meeste contact met je huid en kan helpen warmte vast te houden. Het materiaal van de voering bepaalt mede de warmte van jouw jas. Wol of een extra laag materiaal helpt om warmte vast te houden.

Kies een model

Hoe moet je jas eruitzien. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar en het is belangrijk dat je weet welk model bij je past, want je zult de jas tijdens de koude periode overal dragen. Je kiest het model op basis van je persoonlijke voorkeuren en afhankelijk van de activiteiten die je tijdens de koude maanden gaat doen. Wil je bijvoorbeeld een parajumpers jas kopen, dan weet je dat er verschillende modellen zijn, want jassen zijn er met en zonder bontkraag, korte of lange mouwen, verschillende maten en ook verschillende modellen. Er zijn genoeg stoere jassen te vinden als je van plan bent om parajumpers kopen. Maar welke kleur kies je? Qua kleur is het meestal aan te raden om voor een relatief neutrale kleur te gaan, omdat je jas dan veelzijdiger is en past bij de verschillende outfits die je zult dragen.

Andere belangrijke accessoires

Zakken en een capuchon zijn essentieel in een goede winterjas. Zelfs als je handschoenen en een muts draagt, zijn dit de details die het verschil maken in jouw jas. Bij harde wind merk je meteen het belang van zakken en capuchons. Verder is het ook belangrijk dat jouw jas past bij de extra accessoires die je gaat dragen, zoals de sjaal, muts en schoenen.

Geef een reactie